Метафорична концептуалізація НЕГАТИВНОГО і ПОЗИТИВНОГО МИСЛЕННЯ (на матеріалі сучасного американського психологічного дискурсу). - Mosiichuk, Antonina (Лінгвістичні студії, 2019)
У статті схарактеризовано чотири групи метафоричних концептуальних моделей, відмінності в структурній організації яких дозволяють співставити способи метафоричного осмислення концептів НЕГАТИВНЕ МИСЛЕННЯ та ПОЗИТИВНЕ МИСЛЕННЯ, що є складовою частиною сучасної американської концептуальної картини світу. Результати дослідження показали, що трансформація від негативного до позитивного стилю мислення супроводжується появою низки метафоричних концептуальних схем, притаманних новому, позитивному сприйняттю дійсності.