Синтаксично-граматичні когезійні засоби художньотекстового творення у німецькій мові. - Andrushchenko, Viktoriya (Лінгвістичні студії, 2019)
Розглянуті особливості формального та семантичного компонування зв’язного художньотекстового утворення німецької мови, що представлені мовним виявом синтаксичних форм у рамах надфразних єдностей, забезпечуваних реалізацією паралельного внутрішньотекстового міжреченнєвого синтаксичного зв’язку. Когезійні засоби останнього визначено як типово-універсальні маркери паралельних граматичних форм структурування художньотекстових утворень із кваліфікуванням специфіки їхньої формалізації у німецькій мові.