Структурно-семантичні особливості музичної термінології нотного тексту. - Tolstova, Olga; Nilova, Daryna (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті досліджуються структурно-семантичні особливості музичних термінів нотного тексту. У зазначеній семантичній групі виділено 3 лексико-семантичні підгрупи, а саме, лексеми на позначення музичного темпу, характеру виконання та динамічних відтінків. Лексеми усіх підгруп можуть доповнюватися адвербіальними модифікаторами. В роботі проаналізовано зазначені лексичні одиниці з позицій семантики, структури, парадигматичних зв’язків, з позицій узусу та історичного контексту. Розглянуто особливості використання музичної термінології у творах композиторів різних епох та жанрів, основні етапи та процеси її формування, специфіку функціонування та інтерпретації