Образний компонент як невід’ємна частина семантичної структури слова. - Peftieva, O. (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті розглядається місце образного компонента як невід’ємної частини у структурі лексичного значення слова. Оглядаються сучасні класифікації семантичних компонентів у структурі лексичного значення слова. Простежується кореляція образного компонента з іншими компонентами конотації. Досліджується лексикографічна фіксація образного лексико-семантичного варіанта слова та визначаються його специфічні риси.