Методологія функціонального прагматизму як поєднання антропоцентризму і реляціонізму. - Prosianyk, O. (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті зосереджено увагу на вивченні методології функціонального прагматизму, що розуміється як поєднання антропоцентризму і реляціонізму. Розуміння світу як об’єкта людського досвіду, людського досвіду – як інформації (і навпаки), а також розуміння інформації як відношення є ключовими положеннями описуваної методології.