Міжнародний науковий семінар «Сучасна граматика: концептуальні виміри і наукові парадигми» (м. Вінниця, 15 квітня 2016 р.). - Sytar, H. (Лінгвістичні студії, 2016)
15 квітня 2016 року на базі Донецького національного університету спільно з Українським мовно- інформаційним фондом НАН України було проведено Міжнародний науковий семінар «Сучасна граматика: концептуальні виміри і наукові парадигми». Тема цьогорічного семінару «Моделювання граматичних одиниць та процесів» перебуває у фокусі пошуків Донецької школи граматики, очолюваної доктором філологічних наук, професором, член-кореспондентом НАН України, в.о. завідувача кафедри загального та прикладного мовознавства і словʼянської філології Донецького національного університету Анатолієм Загнітком. До програми семінару включено 25 доповідей, які підготували викладачі провідних університетів України, Сербії, Польщі, Росії та вчені з Українського мовно-інформаційного фонду НАН України. Участь у семінарі взяли представники всіх регіонів і центрів граматичної думки України – Києва, Івано-Франківська, Вінниці, Львова, Чернівців, Харкова, Одеси, Херсона та ін.