Проблема лексико-граматичної репрезентації об’єктної синтаксеми в реченнях із предикатами ставлення суб’єкта – конституентах ізофункційних дво-/ трикомпонентних синтаксичних парадигм. - Shramko, Ruslana; Rakhno, Mykhailo (Лінгвістичні студії, 2019)
У статті схарактеризовано різновиди лексико-граматичної реалізації об’єктної синтаксеми в тих синтаксичних конструкціях із вербативами, ад’єктивами / вербоїдами й адвербативами ставлення суб’єкта, що входять до складу ізофункційних дво- / трикомпонентних парадигм. Уточнено місце й роль об’єктної синтаксеми в реченнях цього зразка. Висвітлено роль об’єкта як каузатора у формуванні й становленні певного ставлення в його носія під час комунікації. Розкрито підґрунтя метафоризації об’єктної позиції в синтаксичних конструкціях із предикатами ставлення носія.