Витоки й становлення української термінографії. - Petrova, Tetiana (Лінгвістичні студії, 2019)
Віднайдено перші “плоди” української термінографії, відстежено її становлення як науки з методологічною основою, проаналізовано динаміку розвитку засад термінотворення й принципів побудови термінологічних словників, окреслено проблеми сучасної національної термінографії, розглянуто типологійну класифікацію спеціальних словників і визначено її “білі плями”, зокрема вказано на відсутність лексикону нового типу – термінологічного словника комбінованого типу.