Алгоритм розпізнавання синтаксичних фразеологізмів у тексті: спроба побудови. - Sytar, H. (Лінгвістичні студії, 2016)
Статтю присвячено спробі створення алгоритму розпізнавання синтаксичних фразеологізмів української мови. Спираючись на результати попередніх теоретичних досліджень, виділено низку формальних і статистичних критеріїв, які дають змогу відмежувати синтаксичні фразеологізми від інших мовних одиниць у корпусі українськомовних текстів. Запропоновано блок-схему розпізнавання синтаксичних фразеологізмів, яка об’єднує в собі дві гілки, побудовані відповідно для речень із одночленним та речень із двочленним стрижневим компонентом.