Генетична специфіка іншомовних елементів у сучасній україністиці (на матеріалі ідіостилів Ю. Андруховича, І. Карпи, І. Роздобудько, О. Забужко). - Borodenko, L. (Лінгвістичні студії, 2016)
У статті виявлено генетичну специфіку графічно-орфографічних іншомовностей у структурі сучасного українського тексту. Графічно-орфографічні іншомовності позиціоновано як літери, лексеми, словосполучення, речення, запозичені з інших мов зі збереженням графіки мови-джерела, тобто мовні елементи абсолютно не адаптовані до фонетичної та граматичної системи української мови. Схарактеризовано походження графічно-орфографічних іншомовностейіз послідовним виокремленням латинізмів, англіцизмів, германізмів, франкізмів, італізмів, полонізмів у творах українських письменників пострадянського періоду.