50 відтінків N2: про одну модель прецедентних синтаксичних фразеологізмів. - Sytar, Hanna (Лінгвістичні студії, 2020)
Статтю присвячено розгляду синтаксичних фразеологізмів, побудованих за моделлю 50 відтінків N2. Показано, що ця модель є одним із виявів взаємодії прецедентних феноменів (крилатих висловів) і синтаксичних фразеологізмів, за якого модель речення є впізнаваною, а лексичне наповнення змінного компонента не відповідає загальновідомому. З’ясовано типове значення моделі речення, схарактеризовано особливості лексичного наповнення, виділено типові поширювачі речення, установлено функції, реалізовані аналізованими реченнями в мовленні.