Колір та його роль в австралійському мас-медійному дискурсі. - Rogach, Yulia (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті розглянуто основні існуючі теорії кольору, запропоновані науковцями природничих та гуманітрних сфер, простежено вплив кольору на фізичну, психологічну та вербальну поведінку людей, визначено семантику та граматику кольору в сучасній полікодовій комунікації. Особливу увагу звернуто на метафоричність та варіативність кольору, його культурозначимість і значення у рекламних повідомленнях австралійського масмедійного дискурсу, а також окреслено національно-культурні преференції австралійського соціуму.