Ознаки денотата як мотив номінації співвідносної назви (у межах Слобожанщини). - Lukianchuk, T. (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті проаналізовано особливості формування назв природних географічних об’єктів – річок, озер, балок, улоговин, ярів, які стали твірними для ойконімних лексем. Досліджуваний матеріал згруповано за лексико-семантичними ознаками, як внутрішніми, так і зовнішніми, покладеними в основу топонімної номінації, де для кожного класу вихідних топонімів існують свої принципи та способи назвотворення. Виявлено мотивувальні семи об’єкта номінації для кожного такого ряду.