Розвій україністичних студіювань : Хроніка Міжнародної наукової конференції «Україністика: вчора, сьогодні, завтра…» (м. Познань, 19‒20 травня 2016 р.). - Zahnitko, A. (Лінгвістичні студії, 2016)
Сучасна україністика має активні студіювання в Україні та поза її межами, що підтвердила Міжнародна наукова конференція «Україністика: вчора, сьогодні, завтра…» (Ukrjinistyka: wczoraj, dsisiaj, jutro…), що відбулася 19‒20 травня 2016 року в Познанському університеті імені Адама Міцкевича (Польща, м. Познань). На конференції було організовано роботу чотирьох секцій «Теорії і практики комунікації, риторика та проблеми прагмалінгвістики», «Теорія і практика перекладу, проблеми зіставного мовознавства та методики викладання української мови як іноземної», «Актуальні проблеми українського літературознавства, концептології та культурології», «Компаративні дослідження в літературознавчій і культурологічній парадигмах».