Фразеокогнітивний вимір репрезентації медіа-події. - Kryshtaliuk, Anna (Лінгвістичні студії, 2019)
Медіа-подія та фразеологічні одиниці неодноразово були об’єктами дискурсивних досліджень. У цій розвідці ми пропонуємо міждисциплінарний, когнітивно-дискурсиний підхід до вивчення ролі фразеологізмів у репрезентації медіа-подій. Виокремлений у дослідженні фразеокогнітивний вимір дозволяє розглядати фразеологізми як одиниці, які активують значеннєві концептуалізації з доступом до конструювання медіа-подій.