Аналіз твору Джеймса Джойса «Джакомо Джойс» з огляду на глибину тексту. - Orobinska, M. (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті наведено результати аналізу твору Джеймса Джойса «Джокомо Джойс» в аспекті глибини тексту (характеристики, що відображає складність та варіативність сприйняття тексту). Для встановлення глибини тексту використано парадигматичний аналіз текстової інформації: парадигми тексту аналізуються в контексті їхніх функцій, складу, способу вираження, актуальності, конфігурації та зв’язків.