Класифікація оказіоналізмів у сучасній славістиці (на матеріалі українського поетичного дискурсу). - Hryshko, Yu. (Лінгвістичні студії, 2018)
Виділено основні аспекти сучасних досліджень у галузі оказіоналістики. Проаналізовано класифікації оказіоналізмів, які пропонують Н. Бабенко, О. Ликов, О. Стишов, Л. Павленко, В. Ізотов. Укладено розширену класифікацію фонетичних оказіоналізмів, яка є суттєвим доповненням до загальної класифікації. Схарактеризовано кожний тип індивідуально-авторських одиниць на прикладах вокально-консонантних новотворів українських поетів М. Семенка, Ґ. Шкурупія, Б.-І. Антонича, Ю. Шпола, В. Неборака, Ю. Андруховича, О. Ірванця, І. Римарука, Ю. Позаяка, С. Жадана та ін.