Семантичні та формально-структурні параметри футбольної лексики в українській літературній мові початку ХХІ століття. - Struhanets, Yu. (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті з’ясовано зміст поняття «футбольна лексика», встановлено співвідношення понять «футбольна лексика» і «футбольна термінологія». Представлено таксономію футбольних номінацій у мові спеціального призначення. Таксономія об’єднує терміни футбольної галузі, екстрагалузеві термінологічні одиниці, термінологізовані загальновживані лексичні одиниці, а також номенклатуру, професіоналізми, професійний жаргон. Розроблено семантичну стратифікацію футбольної лексики, обґрунтовано системну організацію цього сегмента словникового складу через реалізацію парадигматичних відношень. Схарактеризовано формально-структурну типологію футбольних номінацій.