Мотиваційні типи номінування сучасних українських творів. - Yuldasheva, L. (Лінгвістичні студії, 2016)
У статті визначено основні види мотивації заголовків залежно від статусу мотиватора та способу його відображення. Проаналізовано заголовки сучасних українських творів, для яких характерна пропозиційно- диктумна мотивація з мотиваторами в прямих значеннях; модусна, що ґрунтується на застосуванні мотиваторів з урахуванням оцінкового сприйняття; асоціативна, що передбачає використання знаків- мотиваторів у метафоричному значенні; та змішана, що поєднує різні за статусом мотиватори.