Адресація як маніпулятивна технологія в рекламній галузі - Миколаєнко , Марина (Лінгвістичні студії, 2021)
У статті розглянуто адресацію як маніпулятивну технологію у текстах рекламних повідомлень (на основі італійських рекламних слоганів). Розкрито історичні аспекти формування маніпулятивних стратегій, спрямованих на адресата, з метою популяризації товарів та послуг та подальшого налагодження масового виробництва товарів. Охарактеризовано постать Е. Бернейза як основоположника використання маніпулятивних технологій з метою збільшення попиту на певні товари та послуги у післявоєнні роки. Також у статті на прикладах розглянуто мовні маніпулятивні технології, які використовуються сьогодні в рекламних текстах італійською мовою.