Лінгвопсихологічна модель депресивної особистості. - Karpina, O. (Лінгвістичні студії, 2018)
Зроблено спробу лінгвістичної інтерпретації психологічного змісту депресії на лексикографічному рівні з метою з’ясування подібностей і розбіжностей між психологічним трактуванням цього стану та його мовним наповненням у тлумачних словниках сучасної англійської мови. Розмежовано поняття депресивна акцентуація й депресивний стан, а також виявлено відповідні семантичні компоненти в структурі словникових дефініцій.