Метонімія як семантичний механізм створення мовної гри в творчості С. Довлатова. - Pushkar, O. (Лінгвістичні студії, 2018)
У статті наводиться аналіз такого семантичного механізму створення мовної гри, як метонімія у творчості Сергія Довлатова. Виявлено характерні типи та моделі метонімічних переносів для раннього та зрілого періодів творчості Сергія Довлатова. Визначено основні функції метонімії в оповіданнях і творах кожного періоду.