Еліптичні субстантиви в новогрецькій мові. - Tyschenko, O. (Лінгвістичні студії, 2016)
У статті розглянуто універбаційні процеси в новогрецькій мові, зокрема явище еліптичної субстантивації, з’ясовано сутність явища універбації у вузькому та широкому розумінні, визначено поняття “еліптичний субстантив”, наведено та проаналізовано зафіксовані нормативними словниками еліптичні субстантиви новогрецької мови, встановлено особливості творення та функціонування еліптичних субстантивів у сучасній новогрецькій мові.