Контрастивний погляд на акціональність Рец. на наукове видання (монографію): Ивановић М. Акционалност – семантика и форма: у савременом украjинском и српском jезику / Милена Ивановић. – Београд: Филолошки факультет Универзитета, 2016 (Београд: Чигоjа штампа). – 257 с. - Zahnitko, A. (Лінгвістичні студії, 2018)
У сучасній лінгвістиці загалом та функційній (функційно-комунікативній) граматиці зокрема студіювання аспектуальності належить до актуальних питань, що мотивовано багатством її семантики, статусом у дієслівній системі української, сербської та інших слов’янських мов, взаємодією з іншими дієслівними та недієслівними категоріями та ін. Саме тому порівняльне дослідження М. Іванович «Акционалност – семантика и форма: у савременом украjинском и српском jезику», ґрунтовно представлене авторкою під час Міжнародної наукової конференції «Україністика і слов’янський світ», що відбулася 17 – 19 листопада 2016 року з нагоди 25-річчя україністики на філологічному факультеті Бєлградського університету (Сербія), заслуговує на увагу мовознавців.