Граматична практика Івана Пулюя: діахронно-синхронний аспект. - Farion, I. (Лінгвістичні студії, 2018)
Розглянуто граматичну практику видатного вченого і перекладача Біблії Івана Пулюя в пору завершального етапу кодифікування мовної норми на народній основі. Крізь призму діахронно-синхронного аналізу проаналізовано правописно-фонетичний, словотвірний та морфолого-синтаксичний узус мислителя та актуалізовано проблему невідповідності чинного правопису питомій мовній традиції.