Типологійні ознаки подвійного синтаксичного зв’язку. - Kobchenko, N. (Лінгвістичні студії, 2018)
На підставі аналізу різних сфер функціювання подвійного синтаксичного зв’язку з’ясовано його визначальні особливості. Висвітлено статус подвійного синтаксичного зв’язку в структурі речення, траєкторію розгортання, схарактеризовано передумови утворення синтаксичних трійок та специфіку поєднання їхніх компонентів. Окреслено його вияви відповідно до напрямків залежностей між членами синтаксичної трійки та рівні його реалізації відповідно до синтаксичного рангу цих членів.