Автоматизовані методи опису та розпізнавання мовної особистості. - Danylyuk, I. (Лінгвістичні студії, 2016)
У статті описано методи комп’ютерної лінгвістики, покладені в основу проекту «Комунікативно- прагматична і дискурсивно-граматична лінгвоперсонологія: структурування мовної особистості та її комп’ютерне моделювання», який реалізує кафедра загального та прикладного мовознавства та слов’янської філології ДонНУ. Подано опис ключових методів, як-от машинне навчання, синтез мовлення, моделювання почерку.