Метафора постмодерну в українському публіцистичному дискурсі. - Guzenko, S. (Лінгвістичні студії, 2016)
У статті представлено вивчення лексики публіцистичного дискурсу, зокрема метафор, що репрезентує новий стиль мислення епохи постмодерну. Охарактеризовано окремі метафоричні сполучення, підтверджено відображення в лексиці невизначеності суспільного стану, мозаїчності, еклектичності світосприйняття, гру автора з читачем. Звернено увагу на оновлення семантики лексичного складу мови.