Вступ. - Zahnitko, A. (Лінгвістичні студії, 2018)
Черговий тридцять третій випуск регулярного фахового наукометричного видання «Лiнгвiстичнi студiї / Linguistic Studies» окреслює й характеризує активне зацікавлення науковців низкою мовознавчих проблем й у своєму загальному змісті репрезентує перебіг дослідження й аналізу, розгляду й послідовного студіювання різноманітних аспектів і вимірів тих чи тих мовних ярусів зі встановленням закономірностей реалізації морфологічної та синтаксичної семантики, напрямів видозміни лексичної та словотвірної семантики, тенденцій уніфікації стилістичної семантики. Не менш знаковими постають спроби визначення особливостей і закономірностей взаємодії та взаємовпливу, взаємовідношення і взаємозумовленості, взаємопроникнення і взаємокорелятивності різних мовних ярусів, окремих їх одиниць і категорій із поглибленим студіюванням та викінченим аналізом напрямів і площин взаємоспрямування.