Ґенеза образного лексико-семантичного варіанта слова. - Peftieva, O. (Лінгвістичні студії, 2016)
Статтю присвячено ґенезі образного лексико-семантичного варіанта слова. Досліджено джерела лінгвістичної образності. Встановлено продуктивність порядкового номера лексико-семантичного варіанту слова, а також ядерної, диференційної та потенційної сем з точки зору породження образності. Зафіксовано категоріальний зсув та зміна статусу сем у образному лексико-семантичному варіанті слова. Образний компонент розглядається як невід’ємна частина конотативного значення слова.