Просторові дієслівні конструкції з прийменником п’ід ( ׀поп’ід, з-п’ід, з- |поп’ід) у східностепових говірках: семантичне і функціональне варіювання. - Bilyk, Ya. (Лінгвістичні студії, 2016)
Статтю присвячено розгляду просторових дієслівних конструкцій з прийменником п’ід (׀поп’ід, з-п’ід, з- |поп’ід) у східностепових говірках Донеччини, які реалізуються за допомогою родового, знахідного та орудного відмінків іменного компонента конструкції. Встановлено частотність вживання і різноманітність синтаксичних відношень в аналізованих словосполученнях.