Прагматичний потенціал займенника it у текстах дискурсу жахів. - Sazonova, Ya. (Лінгвістичні студії, 2018)
Стаття містить аналіз прагматичного потенціалу англійського займенника it у текстах дискурсу жахів. Дослідження проведено у межах сучасних підходів лінгвістичної прагматики, а саме творення комунікативних смислів та їх відтінків у процесі комунікації «автор – читач». Визнаючи існування вигаданого світу художніх текстів та особливостей референції в них, було здійснено аналіз референційних можливостей особового займенника it та імпліцитних комунікативних смислів, що з’являються у процесі текстопородження й текстосприйняття.