Лінгвістичні інформаційні технології як інструмент лінгвоперсонології. - Danylyuk, I. (Лінгвістичні студії, 2016)
У статті описано теоретичне підґрунтя проекту «Комунікативно-прагматична і дискурсивно- граматична лінгвоперсонологія: структурування мовної особистості та її комп’ютерне моделювання», який реалізує кафедра загального та прикладного мовознавства і слов’янської філології ДонНУ. Подано аналіз поняття «мовна особистість», описано підходи та методи лінгвоперсонології, схарактеризовано перспективи і завдання проекту з моделювання мовної особистості.