Мова інтернет-версії регіонального видання: баланс факту образу (на матеріалів видання «Вільне життя+») - Дащенко , Наталія (Лінгвістичні студії, 2021)
Здійснено спробу довести доцільність поєднання в аналітичних і публіцистичних журналістських матеріалах фактажу та засобів образності. У публікаціях інтернет-версії тернопільської газети «Вільне життя +» виокремлено домінантні художні засоби та з’ясовано їх функційне призначення. Підтверджено, що загальною тенденцією матеріалів є поєднання стандарту й образності, що свідчить про «м’яку стандартизованість», яка забезпечує диференціацію позиції редакції та думок авторів публікацій. Зроблено висновок, що використані тропи функціюють не як принцип формування змісту, а як елементи відображення події, явища, процесу, як складові суб’єктивного сприйняття автора паралельно із вичерпно поданим фактажем. Якісності контенту сприяє збалансованість інформаційних (факти) й образних (тропи) елементів.