Переклад назв предметів одягу у повісті М. В. Гоголя «Вечір напередодні Івана Купала» англійською мовою - Анна, Павельєва; Аліна, Шиян (Лінгвістичні студії, 2020)
У статті розглядаються три варіанти перекладу назв предметів українського одягу з повісті М. В. Гоголя «Вечір напередодні Івана Купала» англійською мовою, виконані перекладачами Клодом Філдом, Річардом Півером / Ларисою Волохонською та Овідієм Горчаковим. Автори статті доводять, що перекладачі використовували такі способи перекладу, як лексико-граматичні заміни, описовий переклад, метод перекладацьких еквівалентів, методи генералізації, конкретизації та експлікації