Суспільно-політична неолексика в Інтернет-комунікації: структурнофункційний аспект - Юлія, Костюк (Лінгвістичні студії, 2020)
У статті проаналізовано особливості структури і функціювання суспільно-політичної неолексики в інтернет-комунікації на матеріалі інтернет-видання «Тиждень» і соціальної мережі «Твіттер». Визначено вплив глобальних і локальних факторів на українську інтернеткомунікацію у 2014–2019 рр., виділено продуктивні способи творення складних номінацій, описано параметри функціювання суспільно-політичних композитів, юкстапозитів, абревіатур і контамінатів у різних типах інтернет-комунікації.